in

Avontuurlijke peuter loopt weg uit kinderopvang, begeleiders hebben niks door

Het was dinsdag even grote paniek bij een kinderopvang in het Limburgse Sittard. Een tweejarige peuter ‘ontsnapte’ namelijk uit de opvang en ging in de buurt aan de wandel.

Op dinsdagmiddag stapte de peuter uit zijn zwembadje op het speeldplein en liep hij vervolgens door een hek gemakkelijk naar de uitgang van de opvang. Het hek was waarschijnlijk per abuis opengelaten.

Ook de begeleiders van de groep, in totaal vier, hadden niet gezien dat het jongetje de straat op was gelopen. “Dit heb ik in twintig jaar nog niet meegemaakt”, vertelt de leidster van de opvang tegen De Telegraaf.

Lees ook  Adie krijgt contactverbod met chimpansee in Antwerpse dierentuin: ’We hebben een verhouding’

Oproep op Burgernet
Na een half uur zag een voorbijganger het kindje zielsalleen op straat lopen en schakelde gelijk de politie in. De avontuurlijke peuter was inmiddels zo’n enkele honderden meters van de kinderopvang vandaan.

Op Burgernet werd een oproep verspreid en de jongen wachtte ondertussen op het politiebureau op zijn ouders. Ruim een uur later kon de peuter zich weer in de armen van zijn ouders sluiten. “Hij is goed opgevangen. Hij heeft een ijsje gegeten met de politie en dus een mooie dag gehad, wij wat minder”, vertelt de inmiddels opgeluchte vader tegen de krant.

Lees ook  Marco Borsato bevestigt relatie met Leontine: 'Het is weer aan’

Jonge vrouwen in Alkmaar mishandeld en beroofd door groep jongeren

Man klaagt buren aan die met heel gezin in schuur wonen: “Ben mijn privacy kwijt”