in

Automobilist rijdt expres in op wielrenner die middelvinger naar hem opsteekt: jaar rijbewijs kwijt

Een 23-jarige man uit Megen reed op 6 februari met zijn rode Opel Astra in op een wielrenner in Oss, omdat deze man zijn middelvinger had opgestoken.

De automobilist ging er vervolgens als een haas vandoor, zonder zich te bekommeren om het slachtoffer.

De politierechter in Den Bosch veroordeelde de man voor een ‘poging tot toebrengen van zwaar letsel’ en ‘doorrijden na een aanrijding’.

De Megenaar gaf aan dat de problemen begonnen nadat hij een verkeersfout had gemaakt. ,,Ik kwam bij de rotonde aangereden en wilde deze op gaan.”

Hij zag ‘op het laatste moment’ twee wielrenners met hoge snelheid de rotonde op komen. Zij hadden voorrang.

,,Ik stond met de neus van mijn auto al op het fietspad.” Het fietsmaatje van het slachtoffer reed gewoon langs hem heen.

Lees ook  Lichaam Dean (4) lag verstopt tussen rotsblok­ken op afgelegen parkeer­plaats in Zeeland

Het slachtoffer stak bij het voorbijfietsen echter boos zijn middelvinger op naar de Megenaar. ,,En toen bent u door het lint gegaan?” vroeg de rechter. ,,Eigenlijk wel”, antwoordde de man. Hij zat al niet lekker in zijn vel.

”Ik ben van schrik meteen naar huis toe gereden. Dat is ook niet goed, natuurlijk”

Van schrik naar huis gereden
,,Het gebeurde heel snel. Ik wilde achter hem aan, om hem te stoppen.” Plannen om de man daadwerkelijk van zijn sokken te rijden, had de verdachte naar eigen zeggen niet.

De Megenaar reed over het fietspad toen het slachtoffer ‘plotseling remde’. ,,Toen zat ik er al tegenaan. Ik ben van schrik meteen naar huis toe gereden. Dat is ook niet goed, natuurlijk.”

Lees ook  Ernstig verbrande vrouw aangetroffen

Het slachtoffer, zijn wielrenmaatje en een onafhankelijke getuige vertelden dat de verdachte met grote snelheid het vrijliggende fietspad op reed en welbewust het slachtoffer raakte.

Bandensporen bevestigden volgens de rechter dat verhaal. Het slachtoffer liep door de klap een kneuzing, meerdere schaafwonden en ‘vermoedelijk’ een hersenschudding op. Juridisch was dat overigens geen ‘zwaar letsel’. Zijn fiets was wel flink beschadigd.

Smartengeld
De rechter legde een voorwaardelijke celstraf op van een maand, een taakstraf van 120 uur en een rijontzegging van 12 maanden, waarvan de helft voorwaardelijk.

Het slachtoffer kreeg, als smartengeld en voor de prijzige reparaties aan zijn renfiets, een schadevergoeding van ruim 1200 euro.

Zoontje (8): ‘Papa pakte me bij mijn benen en dipte me in zwembad, ik kreeg geen adem meer’

Hoogbejaard echtpaar (84 en 83) mishandelt elkaar: ‘Wie heeft ons nu weer verraden?’