in

Auto in België rijdt woning binnen: slapende bewoner komt om het leven

In het Belgische dorp Putte is vannacht een auto door de gevel van een woning gereden. De bewoner van het huis kwam daarbij om het leven. Hij lag te slapen in de slaapkamer achter de gevel en raakte bedolven onder de brokstukken. De politie onderzoekt de omstandigheden.

Een auto raakte rond 2.30 vannacht van de weg af, ging door en haag een reed vervolgens een woning binnen. De ravage was groot. De oorzaak van het ongeval is nog niet duidelijk.

Lees ook  Kind van 1 jaar bereikt zonder ouders per migrantenboot Italiaans eiland Lampedusa

Achter de gevel waar het voertuig was binnengereden, lag de bewoner van het huis te slapen. Hij kreeg verschillende brokstukken op zich. Hulpdiensten werden massaal ter plaatse geroepen. Een arts probeerde de bewoner nog te reanimeren, maar zonder resultaat. De bewoner, een oudere man, overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. In eerste instantie werd ook gedacht dat de bestuurder van het voertuig gekneld zat, maar dat bleek niet het geval te zijn.

De bestuurder werd wel ter plaatse verzorgd door de medische hulpdiensten en nadien opgevangen door de lokale politie. De omstandigheden van het ongeval zullen nog verder worden onderzocht. Zo zal er onder meer worden onderzocht of de chauffeur onder invloed was en of hij het te snel reed.

Lees ook  Meisje (15) sterft aan Covid-19 op dag dat ze vaccin zou krijgen: “Het kan iedereen overkomen”

Opmerkelijk: op een kruispunt 500 meter verderop reed eind juni ook een auto een woning binnen. Toen bleef het bij materiele schade, maar het hoogzwangere koppel dat het huis bewoonde moest daardoor wel noodgedwongen hun woning verlaten.

Passagier die uren op koffer moest wachten aangehouden na tirade tegen Marechaussee

Zoon verliest familie aan corona: vader, moeder en broer in één week overleden na maaltijd