in ,

ANWB verkoopt binnen twee dagen alle 2000 knalgele campingpakken: ‘Onze grootste hit’

De nieuwe knalgele uniseks campingpakken van de ANWB zijn de grootste hit die de toeristenclub ooit heeft gescoord: in twee dagen vlogen ze alle tweeduizend de webwinkel uit.

De kopers zijn vooral twintigers en dertigers. In september krijgen de pakken een uniek vervolg. ,,Het is hip om een ANWB-stelletje te zijn.”

Vergeet de gepensioneerde ANWB-stelletjes in hun uniseks windjacks. Het ANWB-stelletje 2.0 is ergens in de 20 of 30 en draagt het nieuwste knalgele campingpak voor hem en haar.

De serieuze toeristenclub liet het maken als vette knipoog naar het bestaande cliché. ,,Het is de grootste hit in onze gele ANWB-familie”, zegt Ellen Visscher, bij de toeristenbond verantwoordelijk voor marketing en sales.

Lees ook  Rinia (68) werd dodelijk mishandeld toen ze de eendjes ging voeren

Sterker, ook niet-leden van de club legden grof 80 euro neer voor het opzichtige pak dat deze maand voor het eerst te koop is.

,,In twee dagen waren alle tweeduizend pakken weg”, zegt Visscher lachend. De humor van de overigens zeer serieuze toeristenbond is begrepen.

Maar dat de pakken zó snel de webshop uit zouden vliegen, overstijgt de verwachtingen. Maar laten we wel wezen, ook als je nooit een voet in de natuur zet kan je er thuis op de bank lekker in ‘shinen’.

Het kitscherige trainingspak past daarmee in de hype van vorig jaar toen budgetwinkels als Zeeman, Wibra, Lidl, Aldi en zelfs snackkoning Febo badslippers, trainingspakken en hippe hoedjes met het huismerk erop in de markt zetten.

Lees ook  Barkeeper redt vrouwen van griezelige man door neprekening te presenteren

Ook die vlogen de winkels uit naar hipsters en zijn inmiddels collectors items waarvoor op Marktplaats veel geld wordt gevraagd.

De ‘lulligheid’ geldt als nieuwe trend om op te vallen én om het statement te maken dat niet alles wat hip is peperduur moet zijn.

Maar geen enkele andere organisatie kan pronken met een begrip als ‘ANWB-stelletje’ en dat heeft de club nu lekker dik aangezet met het pak.

Vanwege het grote succes krijgt het zelfs een uniek vervolg. ,,In september komen we met vierduizend pakken terug, zowel in de webshop als in onze winkels.”

Compleet met kindermaatjes en gezien het seizoen met lekker warme sloffen in het knalgeel van de ANWB.

Jongetje helpt vader om voor te vroeg geboren tweelingboertjes te zorgen

99-jarige man brengt bejaardentehuisbewoner (75) om het leven