in

Amsterdammer (28) overleden na botsing Sloterdijk: man vast voor rijden onder invloed

Het zware verkeersongeval van zaterdagavond op de Basisweg in Amsterdam is er een met dodelijke afloop. Dat heeft de politie maandag bekendgemaakt.

Door de botsing ontstond een ravage op het kruispunt in Sloterdijk. Eén verdachte wordt verdacht van rijden onder invloed en zit vast.

Twee voertuigen met beide twee inzittenden botsten tegen elkaar op in Amsterdam-West. Een van de slachtoffers is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen komen te overlijden.

Lees ook  Ruud de Wild krijgt goed nieuws van artsen: ‘Ik ben schoon!’

Eén verdachte is dezelfde avond nog aangehouden en zit op dit moment vast. Het ongeluk trok veel bekijks van omstanders.

De politie en hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. Een 27-jarige vrouw uit België zat bekneld in de omgeslagen auto.

De brandweer heeft haar met veel moeite weten te bevrijden, ze verkeert inmiddels buiten levensgevaar.

Lees ook  Marco Borsato wenst Leontine een fijne Moederdag: ‘We zijn nog steeds één gezin’

Een tweede slachtoffer, een 28-jarige Amsterdammer, lag zwaargewond naast de auto en heeft het in het ziekenhuis niet gered.

De bestuurder van het andere voertuig blijkt een 22-jarige man uit Haarlem te zijn. Hij wordt ervan verdacht onder invloed een dodelijk ongeluk te hebben veroorzaakt. De andere inzittende heeft lichte verwondingen en is door de politie gehoord als getuige.

Marechaussee redt drie kinderen uit hete auto bij Schiphol, eentje bijna dood

Man bestelt hotdogs, frieten en bier en laat fooi van 13.500 euro achter