in

Ambulancemedewerkers zwaar mishandeld op vakantiepark

Twee ambulancemedewerkers zijn dinsdagavond zwaar mishandeld door meerdere mensen op vakantiepark EuroParcs Zuiderzee in Biddinghuizen. Volgens de GGD hebben de medewerkers fracturen opgelopen, onder andere aan het gezicht en de ledematen.

De chauffeur en de verpleegkundige gingen naar een melding toe over een gewonde bij het vakantiepark. Nadat ze het slachtoffer nakeken besloten ze om die persoon niet mee te nemen. Er ontstond een grimmige sfeer die omsloeg in geweld. De hulpverleners kregen flinke klappen en raakten gewond. Ze zijn daarna voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

De politie laat weten dat kort na de mishandeling vier verdachten zijn aangehouden. Het gaat om twee vrouwen van 20 en 21 jaar oud en twee mannen van 21 en 23 jaar. Ze hebben de Spaanse nationaliteit. De verdachten zitten vast en worden vrijdag voorgeleid.

Lees ook  Meer dan 21.500 Afghanen willen naar Nederland komen

Aangeslagen
De GGD Flevoland en de Regionale Ambulancevoorziening Flevoland zijn hevig geschrokken door wat er gebeurd is. “Alle medewerkers zijn zeer aangeslagen. Dat geldt ook voor de medewerkers van de meldkamer. Die hebben het ook allemaal meegekregen”, vertelt Sven van der Burg van de GGD Flevoland. De gewonde medewerkers hebben nazorg gekregen. Ze zitten aangeslagen thuis. Over hun verdere toestand is niets bekend.

Lees ook  Duizenden meldingen over menstruatiestoornissen na coronavaccin

Na de mishandeling heeft de GGD aangifte gedaan. “Dit kunnen wij op geen elke manier accepteren”, stelt Van der Burg. De zaak ligt nu bij de politie die verder onderzoek doet.

Onacceptabel
De politie vindt agressie en geweld tegen hulpverleners onacceptabel. “Politiebeambten en hulpverleners hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen wie dan ook wordt niet getolereerd”, zegt de politie.

Man verwondt vrouw en zoon met mes, 2 andere kinderen springen uit raam

Hondje Davy alsnog overleden na steekpartij Den Bosch