in

Ali B slachtoffer van gewapende overval: ‘Ze wilden iets, dat heb ik ze gegeven’

Ali B. is gisteravond door meerdere mannen overvallen in zijn straat. De daders hadden het gemunt op het horloge van de rapper. ‘Ik heb het gegeven.

Omdat ik denk: ja, hoe eerder je het geeft, hoe eerder je er vanaf bent’, liet Ali B. gisteren in een filmpje weten. De politie is momenteel op zoek naar twee daders.

Ali B en zijn chauffeur werden na het parkeren van de auto opgewacht. ‘Als zij uitstappen kijken ze beiden in de loop van een wapen.

Niet snel daarna rennen zij weg met de buit en stappen in een voertuig dat klaarstaat. Deze donkere Audi rijdt vervolgens met hoge snelheid de straat uit’, meldt de politie op hun website.

De daders zijn vooralsnog niet gevonden. Wel heeft de politie een signalement. Wie iets heeft gezien of meer informatie heeft, kan zich melden bij de politie Almere.

Lees ook  Adie krijgt contactverbod met chimpansee in Antwerpse dierentuin: ’We hebben een verhouding’

Gezond
De rapper reageerde gisteren al op Instagram na het incident. Veel mag en kan Ali B. niet kwijt over de overval, stelde hij in het filmpje.

Maar om geruchten uit de wereld te helpen en zijn vrienden en fans gerust te stellen, gaf hij wel een kleine update over de situatie.

De rapper legde uit dat hij met zijn chauffeur in zijn straat reed, toen hij plotseling werd overvallen. ,,We zijn gezond.

Die mensen wilden wat hebben; ik heb het gegeven. Omdat ik denk: ja, hoe eerder je het geeft, hoe eerder je er vanaf bent.

Dus geen zorgen, het gaat goed. Ik hoop dat ze de daders snel pakken. En nou ja, that’s it.”

Tegen Omroep Flevoland zegt hij dat hij van zijn ‘klokje’ is beroofd. Eerder deze week praatte de rapper in Op1 nog vol trots over het uurwerk.

Of de overval daarmee te maken heeft, is vooralsnog niet duidelijk. Ali B. laat weten niet per se geschokt te zijn.

Lees ook  Geldkistje groenteverkoper Moos (11) al voor de vierde keer leeggeroofd: 'Woedend en dikke tranen'

,,Je leest steeds vaker dat zulke dingen gebeuren”, doelt de artiest op eerder berovingen van bekende Nederlanders. ,,Ergens had ik al in mijn hoofd: het kan een keer gebeuren.”

Geen interviews
Ali waarschuwt de media ook alvast: interviews zitten er niet in. ,,Ik ga met niemand praten hierover en laat de politie lekker zijn werk doen”, besluit hij.

Politie Flevoland liet gisteravond op Twitter weten een melding te hebben gekregen van een gewapende overval in de straat waar Ali B. woont. Er zouden meerdere daders bij betrokken zijn.

Felle reacties op plaatsen scanzuil QR-code in winkels Intertoys en Blokker

Jongetje (11) loopt op krukken nadat 15-jarigen hem dwingen om op nitraatbom te staan