in ,

Aha: dít is waarom vrouwenonderbroeken een strikje hebben

Dat strikje op de voorkant heeft dus wel degelijk een functie. Pak je een willekeurige slip of string uit de lade, dan is de kans groot dat er een strikje op de voorkant zit.

Soms zit er zelfs een glittersteentje opgeplakt of hangt er een bedeltje aan. Ziet er natuurlijk leuk en schattig uit, maar wist je dat het strikje op vrouwenonderbroeken ook een functie heeft (gehad)?

Strikje
Of je nou een slipje, hipster, onderbroek of string pakt: op vele exemplaren zit een strikje aan de voorkant genaaid.

De ene vrouw voelt zich hier misschien mooier of sexyer door, terwijl de ander het strikje er gelijk afknipt.

Lees ook  Belgische (21) betrokken bij fataal ongeluk Comomeer, student Luca (22) overlijdt

Naast dat het er eventueel leuk uitziet, heeft het immers geen functie. Toch? Nou, dat is niet helemaal waar. Van oorsprong kon het strikje namelijk heel nuttig zijn.

Strakker trekken
Tegenwoordig hebben onze onderbroeken elastiek, waardoor ze zich gemakkelijk aan ons lichaam aanpassen. Dat was vroeger echter wel anders.

Om ervoor te zorgen dat het ondergoed niet afzakte, werd er een lintje door de bovenkant van het broekje geregen en aan de voorkant gestrikt. En daar was-ie dan: het strikje.

Makkelijk te vinden
Maar dat is niet de enige reden waarom vrouwenonderbroeken een strikje op de voorkant hebben. Want niet alleen hadden de slipjes vroeger geen elastiek, ook konden ze niet zomaar een lamp aanklikken als het te donker was.

Lees ook  ‘Bij omikron minder snel in het ziekenhuis, maar besmettelijkheid blijft zorgelijk’

Nee, dan moest er eerst een kaars worden aangestoken. Dat klinkt natuurlijk heel romantisch: aankleden bij kaarslicht, denk er nog even een zwoel muziekje bij.

Back to reality… dat was eigenlijk helemaal niet zo romantisch. Ga maar na: je onderbroek aantrekken in het donker is zo makkelijk nog niet.

Hoe weet je nou of-ie niet binnenstebuiten zit en waar de voorkant zit? Juist: daar kwam het strikje van pas. Weer wat geleerd!

Man (63) met geweld beroofd tijdens verkoop van horloge van 25.000 euro: “Slachtoffer nodigde kandidaat-koper thuis uit”

Moeder wordt één van oudste vrouwen die tweeling krijgt op haar 60e – oudste dochter ‘onterft haar’