in

Agenten worden toch niet vervolgd voor taseren van hond Tommy

De agenten die in februari 2020 een hond in Duiven onder controle brachten door hem te taseren, worden niet door het Openbaar Ministerie vervolgd. De agenten zouden niet de bedoeling hebben gehad om het dier nodeloos pijn te doen.

Ook speelt mee dat de hond die door het taseren gewond was geraakt, meteen op kosten van de politie is behandeld door een dierenarts.

De agenten dachten dat de agressieve hond losgebroken was en mochten daarom geweld gebruiken om de hond tot rust te brengen.

Schokkende beelden
Een inwoonster van Duiven liet de avond van het incident de hond uit, toen zij werd aangehouden door een arrestatieteam.

Lees ook  Koppel mishandelt muis door pootjes vast te binden

De hond werd vastgebonden aan een boom. Even later leek het alsof het dier was losgebroken, maar dat bleek uiteindelijk niet zo te zijn.

Het was nodig om de taser driemaal te gebruiken voor de viervoeter weer onder controle gebracht kon worden.

Beelden die daarvan zijn gemaakt, zijn volgens het OM “schokkend en tragisch”. Door het ingrijpen van de politie raakte de hond zwaargewond en moest elf keer geopereerd worden.

Lees ook  Rat klimt uit wc pot tijdens afvegen en bijt vrouw in achterwerk in Assen

Tommy mist dankzij de toetakeling een oog, twee hoektanden en had open wonden over zijn hele lijf én een gebroken kaak.

‘Dierenmishandeling en marteling’
Het Duivense hondenbaasje diende eerst een klacht in over het politieoptreden en deed later aangifte van dierenmishandeling en marteling.

Maar daarvan was geen sprake, concludeert het OM na uitgebreid onderzoek. “Dat zou inhouden dat het geweld van de politie enkel tot doel had de hond pijn te doen.”

Het OM sluit nu het onderzoek. De eigenaresse van de hond kan nog naar het gerechtshof stappen.

Vrouw (50) zeer ernstig mishandeld door man met hamer

Tracy drinkt elke dag zaad van haar vriend