in

Agenten betrappen 23-jarige tijdens s*ks met 14-jarige jongen in auto: ‘Het was gewoon gezellig’

Wat doet een met zeil afgedekte auto op een parkeerplaats in Dordrecht? Twee agenten namen op zaterdagmiddag 30 januari een kijkje en troffen in de wagen twee na*kte personen.

De 23-jarige Stefan L. bleek *sks te hebben gehad met een nog slechts 14-jarige jongetje uit Dordrecht.

,,Het was gewoon gezellig’’, zei de beperkte Noord-Hollandse verdachte donderdag tijdens zijn strafproces.

L. kwam met de minderjarige in contact via een homodatingsite. Het Dordtse ventje had daar een valse leeftijd ingevuld, waarmee hij verklaarde 16 jaar te zijn.

In september spraken de twee af. Bij de eerste date in Dordrecht spraken ze wat met elkaar, de daaropvolgende keren hadden ze s*ks met elkaar.

Volgens de volwassen verdachte, bij wie een autistische stoornis is vastgesteld en die volgens deskundigen door zijn beperkingen acteert op het niveau van een 14- of 15-jarige, ontmoetten ze elkaar vijf keer.

,,Het was wat we allebei graag wilden’’, zei L. tijdens de rechtszaak waar hij terechtstond voor het bedrijven van s*ksuele handelingen met iemand die jonger was dan 16 jaar, de wettelijke leeftijd waarop iemand vrijwillig en zonder betaling s*ks mag hebben met een ouder iemand.

,,Het was gewoon gezellig. Ik kan prettiger praten met jongens van die leeftijd, voel me er prettiger bij.’’

Lees ook  Vader publiceert vrolijke foto online en brengt daarna zijn kinderen om het leven

‘Waarom mag het dan niet?’
Onduidelijk bleef wat de Noord-Hollander precies wist van de exacte leeftijd van zijn date. Het slachtoffer vertelde de politie dat hij tijdens chatgesprekken duidelijk had gemeld dat hij pas 14 of 15 was. ,,Ik kan me dat niet herinneren, want ik lees een beetje half’’, antwoordde L.

”Als beide partijen het goed vinden, waarom mag het dan niet?”
– Stefan L.

Volgens het Dordtse jongetje had L. hem tijdens de eerste ontmoeting gevraagd of hij hem niet te oud voor hem vond en was er tijdens hun s*ks geen enkele dwang uitgeoefend.

Rechters vroegen L. wat hij ervan vond dat de wet s*ks met kinderen onder de 16 verbiedt. ,,Ik vind het niet fijn dat hij 14 was. Maar als beide partijen het goed vinden, waarom mag het dan niet?’’

De moeder van het slachtoffer, die aangifte had gedaan bij de politie, gaf hem daar met haar slachtofferverklaring antwoord op.

Ze vertelde ze dat haar kind in groep 8 was misbruikt door een veel oudere man. Ondanks behandeling trok de jongen zich vaak terug op zijn kamer, waar hij de gaysite bezocht.

‘Hij wist niet wat hij deed’
Zijn moeder zei te begrijpen dat haar ‘verwarde puber’ op onderzoek uitging, maar stelde dat een volwassen iemand beter had moeten weten.

Lees ook  Vrouw jarenlang vernederd en ver kracht door echtgenoot en zijn vriend: 8 jaar cel geëist

,,Ik ben boos, heel boos’’, zei ze in de verklaring. ,,Hoe kan hij als 14-jarige dat onderscheid maken, want zijn eerste ervaring was met een oudere man. Hij wist niet wat hij deed en wat juist was.’’

De officier van justitie vond ook dat de inmiddels 15-jarige jongen beschermd had moeten worden.

,,Het is op zo’n leeftijd lastig inschatten wie je bent en wilt. Dat moeten ze op andere manieren ontdekken dan deze’’, zei ze.

De aanklager worstelde echter met de strafeis, omdat L. zelf beperkt is en acteert op het leeftijdsniveau van het slachtoffer.

,,De wet verbiedt s*ks met kinderen onder de 16, maar het is nog wel een verschil of het gaat om iemand van 60 die zoekt naar een kind van 14 of dat er een heel klein leeftijdsverschil is. Dit is door alle bijzondere omstandigheden weer een bijzondere casus.’’

Ze vond een werkstraf van 60 uur en een maand voorwaardelijke celstraf passend. De advocaat van L. pleitte ervoor de 23-jarige eventueel schuldig te verklaren, maar geen straf op te leggen.

,,Door het verstandelijke niveau waarop L. acteert, zie ik ze als twee experimenterende jongeren.’’

Uitspraak is op 9 september.

Ouders die porno collectie weggooiden moeten zoon 30.000 dollar betalen

Isabelle heeft na 30 jaar en duizend lessen nog steeds geen rijbewijs