in

Agente herkent verdachte op vakantie in Spanje: 24-jarige Haarlemmer aangehouden

DEN HAAG – De politie in het Spaanse Torremolinos heeft na een tip van een vakantievierende Nederlandse agente woensdagnacht een voortvluchtige verdachte aangehouden. De 24-jarige man uit Haarlem werd gezocht voor een steekpartij in juni in die stad.

De agente, die werkt bij het korps in Haarlem, herkende hem tussen het feestgedruis in een café en trok aan de bel bij haar Spaanse collega’s, bevestigt een woordvoerder van de Nederlandse politie berichten in de Spaanse media. Het was op dat moment rond 01.00 uur ’s nachts in de bar; niet veel later zat hij in een Spaanse cel. De twintiger wacht uitlevering aan Nederland.

Lees ook  We gaan wéér meer betalen voor een warm huis en volle tank door conflict met Rusland

Bij de steekpartij in de Klarenbeekstraat afgelopen juni in Haarlem raakte een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats zwaargewond. De verdachte werd snel aangehouden, maar de rechter schorste zijn voorlopige hechtenis. Later werd dat teruggedraaid, maar toen had de verdachte de benen al genomen, waarna een internationaal opsporingsbevel werd uitgevaardigd. Hij wordt in verband gebracht met drugshandel.

Lees ook  RIVM: 200 duizend mensen testten positief in 1 week

Volgens de Spaanse krant SUR is de verdachte inmiddels in Torremolinos voorgeleid.

Zoontje (5) medewerker Britse ambassade sterft na val uit hotelraam, was net ontsnapt aan taliban

Adie krijgt contactverbod met chimpansee in Antwerpse dierentuin: ’We hebben een verhouding’