in

Advies van het OMT: horeca en cultuur tot 20.00 uur open

Het lijkt erop dat horeca, theaters en musea weer open mogen. Het Outbreak Management Team (OMT) adviseert het kabinet om de cultuursector en de horeca te heropenen.

Daarbij stellen ze een sluitingstijd van 20.00 uur voor en zullen de sectoren waarschijnlijk aan strenge voorwaarden moeten voldoen.

Plan van het OMT volgen
Aanstaande maandag vindt er een Catshuisoverleg plaats over de coronamaatregelen. Het kabinet zou van plan zijn om het advies van het OMT op te volgen, maar er is nog niet gesproken over de openingstijden voor de horeca en cultuursector.

Nu stelt het OMT voor om die sectoren wel open te gooien, maar een uiterste sluitingstijd van 20.00 uur te hanteren.

Lees ook  Dit is hoe koningin Maxima er zónder haar pruik uitziet

Mocht het kabinet dat plan gaan opvolgen, dan betekent dat dat de nachthoreca voorlopig dicht blijft.

Persconferentie
Op dinsdag wordt er definitief een besluit over nieuwe coronamaatregelen genomen. Er staat om 19.00 uur een coronapersconferentie gepland.

Over voorwaarden voor de heropening van de horeca en de cultuursector is nog niet gesproken.

Het zou bijvoorbeeld kunnen zijn dat er verplichte zitplaatsen moeten komen of dat een restaurant of theater een maximaal aantal bezoekers mag ontvangen. Deze voorwaarden zullen ook besproken worden tijdens de persconferentie.

Lees ook  Kabinet pleit voor eerlijke woningmarkt: biedingen moeten openbaar

Actievoeren
Afgelopen weekend voerden verschillende horecazaken al actie door de deuren te openen, uit protest tegen het huidige coronabeleid.

Ook werden theaterzalen omgetoverd tot kapsalons, omdat die wel open mogen. Bovendien riepen veel burgemeesters het kabinet op om het coronabeleid “fundamenteel te herzien”.

Gisteren zei staatssecretaris Uslu (Cultuur en Media) ook dat de cultuursector zo snel mogelijk open moet. “Het is te lang dicht, dat moet veranderen”, zei ze.

Rutte en Kuipers hebben eerder wel gezegd dat ze hoopten op versoepelingen, maar dat ze geen garantie konden geven.

In tranen: ontlading bij Johnny de Mol in talkshow

Reusachtige poes is zo groot dat men denkt dat hij een hond is – en hij is nog niet klaar met groeien