in

Adriane uit Enschede schenkt ‘aardige mevrouw’ 20 eurocent en is 200 euro kwijt

Adriana Breukink liep maandagmiddag om 15.50 uur aan de Molenstraat in Enschede over de parkeerplaats van het Muziekcentrum. Ze werd aangesproken door een verzorgd uitziende vrouw die haar om 5 cent vroeg. „Ze gaf in accentloos Nederlands aan graag een flesje drinken te willen kopen en net een stuiver tekort te komen.” Adriana Breukink haalde haar portemonnee tevoorschijn en gaf uiteindelijk 20 eurocent. „Ze bedankte hartelijk en keek heel blij.”

Lees ook  Antivaxxers bestormen hoofdkantoor BBC, maar omroep blijkt al jaren verhuisd

Blijdschap
Die blijdschap liet zich achteraf nog beter verklaren toen Adriana het verhaal thuis aan haar echtgenoot vertelde. „Mijn man zei meteen: je gaf 20 cent en je papiergeld ben je nu ook kwijt. Ik keek in mijn portemonnee een warempel: in totaal voor 200 euro aan bankbiljetten weg. Mijn man kende de truc die zakkenrollers in het buitenland vaak schijnen toe te passen; je tuurt in je portemonnee op zoek naar muntgeld en ondertussen word je bestolen van je papiergeld…”

Lees ook  Robbert (35) leeft met zijn gezin van donaties: ‘We gunnen iedereen deze vrijheid’

Waarschuwing
Adriana Breukink wil waarschuwen voor deze manier van ‘charmante zakkenrollerij.’ „Ik heb aangifte gedaan bij de politie. Dit gebeurt dus ook gewoon in Enschede. Iemand die om hulp vraagt, helpen is altijd goed. Maar pas wel op als er om muntgeld wordt gevraagd.”

Koffie of theeleuten met een vriendin schijnt beste therapie te zijn tegen de dagelijkse stress van het leven!

Invoering 2G-maatregel kan op weinig steun rekenen