in

Adie krijgt contactverbod met chimpansee in Antwerpse dierentuin: ’We hebben een verhouding’

ANTWERPEN – De Vlaamse Adie Timmermans, een dierenliefhebster en vaste bezoeker van de dierentuin in het centrum van Antwerpen, heeft een opmerkelijke brief gekregen van de zoo. Er wordt haar gevraagd geen contact meer te maken met chimpansee Chita wanneer ze op bezoek komt.

Adie uit Deurne gaat wekelijks naar de dierentuin en Chita komt dan altijd vrolijk aangewandeld waarna de twee een tijdje samen spelen voor het raam, maar dat is volgens de zoo niet goed voor het welzijn van de aap. De andere chimpansees sluiten hem namelijk buiten als hij contact heeft gehad met mensen. „We hebben een verhouding, zal ik maar zeggen”, zegt Adie tegen de regionale televisiezender ATV.

Lees ook  Politie zoekt opvallend busje na vondst lichaam onder verdachte omstandigheden

„Als Chita continu bezig is met bezoekers laten de andere apen hem links liggen en beschouwen ze hem niet als een deel van de groep, terwijl dat juist wel belangrijk is. Hij zit dan buiten de bezoekuren in z’n eentje”, vertelt een dierenverzorgster. Adie werd al eerder gewaarschuwd door de Antwerpse Zoo.

Lees ook  Man die Apple Store gijzelde stuurde deze 'selfie' naar Amsterdamse nieuwszender

De Belgische vrouw is na het bericht van de dierentuin ontroostbaar. In tranen doet ze haar verhaal voor de camera. „Andere tientallen bezoekers mogen wel contact maken. Waarom ik dan niet? Ik zie Chita graag, en hij mij. ”

Agente herkent verdachte op vakantie in Spanje: 24-jarige Haarlemmer aangehouden

Meer dan 700 Nederlanders vast in Afghanistan: angst en onbegrip heerst