in

Ad ziet huis afbranden en aannemer 120.000 euro ‘stelen’, kijkers Thijs Zeeman zamelen geld in

265.000 kijkers zagen gisteravond hoe Thijs Zeeman op RTL 5 een aannemer confronteerde die 118.000 euro zou hebben gestolen van een man die zijn huis had zien afbranden. De woning van Ad (35) en zijn 14-jarige dochter in Oudenbosch is nog altijd een bouwval en de gebroken man ziet het leven soms niet meer zitten. Kijkers trokken zich zijn verhaal zo aan, dat ze besloten geld te doneren. De teller staat inmiddels op ruim 15.000 euro.

De brand ontstond vorig jaar zomer na een kortsluiting op zolder. Ad dacht het ergste leed te hebben gehad toen zijn huis onbewoonbaar werd verklaard, maar vervolgens ontmoette hij een eerste dubieuze aannemer.

Die had te weinig personeel om het huis op te knappen, maar besloot wel alvast het dak te slopen. Er waren geen mensen om het ook weer dicht te maken en tijdens de eerste de beste regenbui stroomde het water Ads huis in.

Gelukkig kwam hij in contact met Stef, een nieuwe aannemer die hem alle vertrouwen gaf dat hij van de woning weer een veilig thuis zou maken, vooral voor Ads dochter. Dat liep anders.

Lees ook  Winkeldief steelt 25 tubes Durex Play ‘Hij rende voor zijn leven’

Geen geweten
Stefs werk bestond volgens Ad vooral uit het indienen van declaraties, terwijl hij in de woning vrijwel niets deed. De man was zo’n gladde prater dat de wanhopige Ad steeds akkoord ging, waardoor hij nu 118.000 euro zou hebben betaald. Zijn huis is nog steeds een ravage en Stef heeft de klus teruggegeven, maar het geld gehouden.

Ad kreeg het al te kwaad toen Thijs Zeeman aanbelde. Hij is van ellende zelf zijn huis weer aan het opbouwen in elk vrij uurtje dat hij heeft. ,,Ik sta op het punt van instorten”, zei hij met betraande ogen.

Zijn vriendin en broer maken zich grote zorgen, ze horen hem steeds vaker zeggen dat hij een einde aan zijn leven zou willen maken. Ad begrijpt niet hoe iemand dit hem kon aandoen. ,,Dan heb je geen geweten.”

De bank en verzekeraar konden volgens Zeeman niets voor Ad doen, maar er loopt wel een rechtszaak tegen Stef. In afwachting daarvan kon Thijs qua geld niets voor Ad betekenen, maar daar ging het hem niet om. ‘Al duurt het twintig jaar’, hij maakt zijn huis wel af. Maar Ad wilde per se dat Stef geconfronteerd werd, zodat andere mensen geen slachtoffer worden.

Lees ook  Verkeersregelaar doodgereden door vrachtwagen

Zo geschiedde. Zeeman sprak Stef, die nog altijd klust, op straat aan. Hij ontkende Ad te hebben opgelicht, gaf zijn compagnon de schuld en zei dat het hem ook allemaal te veel was geworden na een hartinfarct. Desalniettemin beloofde hij al het geld alsnog terug te betalen, maar nadat hij met gierende banden was weggereden, bleef het stil.

Inzamelingsactie
Kijkers trokken zich het lot van Ad zo aan, dat ze op Twitter al snel spraken over een crowdfundingsactie. Iemand die zich de zus van Ad noemt, startte die op via de website Steunactie.nl. Binnen korte tijd werd al ruim 2000 euro ingezameld door zo’n 60 donateurs. ‘Zodat je een mooie kamer voor je dochtertje kunt maken!’, schreef een van de gevers.

Steunactie.nl is geen bekend platform voor inzamelingsacties, maar gezien de positieve recensies op Trustpilot wel een betrouwbare site. Initiatiefnemer Corine Wagemakers is op Facebook bevriend met Ad en zijn vriendin, heeft dezelfde achternaam en noemt zich daar ook zijn zus.

47-jarige Patricia wil dolgraag een sexy TikTok-ster worden, kijken jullie even mee?

Zien: “Rachel Hazes heeft een facelift gehad en ziet er weer uit als nieuw!”