in

Jumbo komt met speciale ‘kletskassa’s’

De kassa’s moeten eenzaamheid tegengaan.
Supermarktketen Jumbo opent volgend jaar tweehonderd nieuwe kassa’s. Dit zijn geen normale kassa’s, maar het worden zogenaamde ‘kletskassa’s’. Deze kassa’s zijn speciaal bedacht voor mensen die graag een praatje willen maken wanneer ze in de rij van de kassa staan.

Praatje maken
Twee jaar geleden opende een eerste kletskassa al in het Brabantste Vlijmen. Dit liep zo goed, dat de supermarktketen heeft besloten om het concept uit te breiden naar andere dorpen en steden waar veel mensen eenzaam zijn. Sinds de lockdown ervaren steeds meer mensen eenzaamheid. De Luisterlijn meldt dat het vorig jaar zelfs een recordaantal belletjes heeft ontvangen van mensen die graag hun ei kwijt willen. De Universiteit van Maastricht meldt dat maar liefst vier op de tien Nederlanders wel eens eenzaamheid ervaart.

Lees ook  Dit is de schokkende waarheid over André Hazes en Sarah

Belangrijke rol
Albert Heijn vindt het idee van Jumbo een goed plan. Volgens hen spelen supermarkten “vaak een belangrijke sociale rol in de buurt”. Niet alleen door de kassa’s, maar ook omdat er gratis koffie gedronken kan worden. “Daardoor zijn we in veel buurten al jaren een plek waar iedereen die behoefte heeft aan een praatje elkaar kan ontmoeten”, aldus een woordvoerder.

Lees ook  Mogelijk snel zonder quarantaineplicht op vakantie naar Griekenland

Ruimte
Maar zorgt zo’n kletskassa dan niet voor een heleboel lange rijen? Nope, want door de zelfscankassa’s is het veel minder druk bij de gewone kassa’s tegenwoordig, zo meldt koepelorganisatie van supermarkten Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL). “Dat geeft ruimte voor een praatje”, aldus een woordvoerster. Aha!

Dienstmeisje krijgt celstraf nadat ze familie water uit toilet liet drinken

Moeder besluit drastisch om autistische dochter (10) thuis les te geven “om mentale gezondheid te redden”