in

Aalsmeer krijgt Peter R. de Vriesstraat: ‘Een mooi eerbetoon’

Er komt een straat in Nederland die vernoemd wordt naar Peter R. de Vries. In Aalsmeer, de geboorteplaats van De Vries, draagt straks een nieuw aan te leggen straat de naam van de doodgeschoten misdaadverslaggever.

Het college laat weten dat het overlijden van De Vries ook in Aalsmeer hard is aangekomen. “Om hem te memoreren en zo ook tegemoet te komen aan de oproep uit de samenleving heeft het college besloten om in het toekomstige bouwplan in de Studio’s Aalsmeer een straat naar hem te vernoemen”, laat het stadsbestuur maandag weten.

Lees ook  Moeder is verliefd op haar biologische zoon: "De s*x is geweldig"

Link met tv-studio’s
De Peter R. de Vriesstraat komt op een plek waar nu nog tv-studio’s staan, maar de komende jaren een woonwijk wordt gebouwd. “Een zeer passende locatie”, volgens het college, “omdat hij zoveel jaren in de tv-wereld heeft gewerkt”. “Dit is een mooi eerbetoon aan een bijzondere persoonlijkheid die doorging waar anderen stopte”, aldus burgemeester Gido Oude Kotte.

Lees ook  Tokio uit La Casa de Papel uit de kleren

Het is overigens niet de eerste verwijzing naar de misdaadverslaggever in het straatbeeld van Aalsmeer. In de ‘Walk of Fame’ van de Noord-Hollandse plaats in de Zijdstraat is nu namelijk al een tegel te vinden voor De Vries. Na de aanslag op 6 juli werden daar al veel bloemen neergelegd voor de journalist.

Week na overstromingen lichaam van 20-jarige man gevonden in België

Yolanthe in deze doorschijnende rok gaat hopelijk nieuwe trend worden