in ,

9-jarige jongen en zijn 8-jarige zusje overleden door vallende boom op camping – rust in vrede

Twee jonge kinderen, een broer en zus, zijn overleden nadat een boom op hun golfkarretje viel. Het incident gebeurde op een camping in Owen County, Indiana (VS).

Volgens de berichtgeving zijn de kinderen geïdentificeerd als Xander Clark, 9, en zijn zus Ziva Clark, 8. Beide voorbeeldige leerlingen van de Robey basisschool.

De lokale sheriff vertelde hoe agenten dit weekend kort na 14.00 uur naar de Indian Oaks camping in Taylor Township werden geroepen, alhoewel de broer en zus reeds ter plaatse stierven.

Familieleden hebben dinsdagmiddag een verklaring uitgebracht ter nagedachtenis aan hun “perfecte kinderen”, waarin staat dat er namens Xander en Ziva een herdenkingsstichting is opgericht om “te dienen als een manier om de activiteiten te ondersteunen waar ze het meest van genoten”.


Volgens de Herald Times waren sterke windvlagen verantwoordelijk voor het omvallen van een grote dode boom. Forensisch arts Angi Frank zei dat de kinderen waren overleden aan een stomp trauma.

De verklaring van de familie luidde: “Onze perfecte kinderen, Alexander “Xander”, 9 jaar en Ziva Clark, 8 jaar, de geliefde zoon en dochter van Brian en Crystal Clark, zijn overleden. Beiden waren voorbeeldige leerlingen op de Robey-basisschool. Xander zat in de 3e klas en Ziva zat in de 2e klas.

Xander blonk uit in vechtsporten en was een 4e niveau 1e graad zwarte band in Taekwondo. Hij was ook een getalenteerde basketballer en oefende elke dag ongeacht het weer.

Lees ook  Man met meeste piercings ter wereld heeft er 278 in zijn slurf – mensen schrikken als hij zijn broek uittrekt

Hij was een enthousiaste Pacers-fan en droomde ervan om professioneel basketballer en parttime meteoroloog te worden. In zijn vrije tijd hield Xander van vissen en genieten in de buitenlucht.

Ziva was een competitieve turnster bij Westside Gymnastics. Ze oefende dagelijks op haar evenwichtsbalk en gelijke leggers om haar routines te perfectioneren.

Ze werd 1e All Around en 4e in de staatscompetitie. Ze wijdde haar tijd aan het beheersen van haar vaardigheden, zodat ze een Olympisch turnster of een professionele snowboarder kon worden.

Ziva blonk uit in veel turnelementen en won dit jaar veel wedstrijden. Ziva vond het ook heerlijk om de vissen van Xander terug in de vijver te gooien nadat hij ze had gevangen, maar ze kuste ze altijd voordat ze ze terug het water in stuurde.

Naast hun ouders zijn onder meer de grootouders John en Carol Clark de nabestaanden. De heer Clark is een oude Wayne Township-leraar en atletisch directeur die tijdens zijn carrière vele levens heeft geraakt.

Zijn vrouw Carol staat altijd aan zijn zijde en besteedt evenveel tijd aan de gemeenschap; Grootouders Lori en Kevin Marsh, die buitengewone en liefhebbende grootouders zijn, hielden ongelooflijk veel van hen en hielpen altijd om hun geest op alle mogelijke manieren te verruimen evenals grootouders Alan en Suzanne Driver.

Alan is een gepensioneerde IMPD-politieagent/motoragent. Hij en zijn vrouw Suzanne hebben hun gezin altijd op de eerste plaats gezet en alles voor elk gezin gedaan.

Veel liefhebbende tantes, ooms en neven en nichten blijven achter om de herinneringen aan Xander en Ziva te koesteren en hun verhalen te delen over hoe twee jonge, mooie kinderen hun leven hebben beïnvloed. Later in de week zal er een herdenkingsdienst worden gehouden ter ere van hun nalatenschap.

Lees ook  Klant weigert te betalen waarna opruimbedrijf al haar afval voor de deur dumpt

In plaats van bloemen is er namens Xander en Ziva een herdenkingsstichting opgericht bij de Professional Police Officers Credit Union in 1502 Washington St., Indianapolis, IN.

Dit zal dienen als een manier om de activiteiten te ondersteunen waar ze het meest van genoten en die hen na aan het hart lagen.

Dit omvat, maar is niet beperkt tot, Westside Gymnastics, The Way Martial Arts en Robey Elementary, evenals eventuele toekomstige behoeften ter ondersteuning van Brian, Crystal, Xander en Ziva.

Daarnaast is er een Mealtrain voor u beschikbaar waarmee u een maaltijd kunt delen via GrubHub als een geschenk van uw familie aan die van hen. Blijf de familie Clark en Driver in uw gedachten en gebeden houden in deze zeer moeilijke tijd.“


De ouders van Xander en Ziva, die de golfkar bestuurden waarin hun kinderen zaten, raakten niet gewond toen de boom viel. Een tweede voertuig zou bij het incident “zware schade” hebben opgelopen.

Er is een Mealtrain opgezet om het gezin te ondersteunen in deze zware tijden.

“Blijf de familie Clark en Driver in uw gedachten en gebeden gedenken in deze zeer moeilijke tijd”, luidt een verklaring van de familie.

Mijn gedachten gaan uit naar de familie. Ik kan me niet voorstellen hoe je zo’n tragisch ongeluk moet verwerken, dat het leven kostte aan twee onschuldige kinderen.

Deel dit artikel alsjeblieft op Facebook, en draag zo je steun uit aan de getroffenen.

Rotterdammer (29) overleden door mishandeling in Club Blu

Ook 18-jarig slachtoffer ook overleden na scooterongeval Alblasserdam