in ,

80-jarige rijdt voor drie ton schade in wasstraat met zijn elektrische auto

Een 80-jarige man heeft in de Duitse plaats Lindau voor bijna 300.000 euro schade aangericht, toen hij in een wasstraat niet alleen zijn eigen auto total loss reed, maar ook twee andere auto’s.

De politie van Lindau meldt dat in een persbericht op hun officiële website. De man was de derde in de rij die de wasstraat inreed.

Voor hem – aan het begin van de 30 meter lange wasstraat – stond volgens de politie een ‘dure auto’ en aan het einde stond er nog een, die op dat moment bijna klaar was en droog werd geföhnd.

Lees ook  Robbert (35) leeft met zijn gezin van donaties: ‘We gunnen iedereen deze vrijheid’

Volgens de politie trapte de man tijdens het inrijden van de wasstraat op het gaspedaal in plaats van de rem en was hij waarschijnlijk ‘overweldigd door het besturen van zijn krachtige elektrische auto’.

Omdat elektrische auto’s direct de volledige trekkracht tot hun beschikking hebben, is er binnen enkele seconden sprake van een enorme acceleratie.

Lees ook  Varkenskadaver vol schroeven gevonden in bosjes, mogelijk ritueel

Het gevolg was dat de e-auto van de gepensioneerde de twee auto’s voor hem dwars door de hele wasstraat duwde, meldt de politie.

De medewerkers van de autowasstraat die op dat moment in de buurt waren, zijn niet gewond geraakt. Maar de bestuurder van de voorste auto zou een whiplash hebben opgelopen.

Hoeveel schade er aan de wasstraat zelf is aangericht, werd niet bekendgemaakt. Ook zijn de automerken en – modellen niet vrijgegeven door de politie.

Lil’ Kleine en Jaimie over vermeend geweldsincident Ibiza: ‘Wij houden erg veel van elkaar’

Man (28) die wekenlang voor angst zorgde in Lunetten besprong vrouwen van achter en sleepte hen de bosjes in