in

4 redenen waarom het niet erg is om soms met jezelf te praten

Het kan zelfs heel goed voor je zijn
Betrap jij jezelf er weleens op dat je hardop tegen jezelf praat? Je voelt je misschien een beetje gek als je luid loopt te mompelen, maar het is niets om je voor te schamen. Er zijn met jou namelijk genoeg mensen die hetzelfde doen. Bovendien blijkt dat tegen jezelf praten in sommige gevallen juist goed voor je is. We zetten 4 redenen op een rijtje.

Betere focus
Tegen jezelf praten helpt je te concentreren, afleidingen te negeren en het houdt je bovendien rustiger. Wanneer je in een hectische situatie zit, kun je met jezelf stap voor stap door het proces heen lopen en hierdoor lijkt het waarschijnlijk minder ingewikkeld. Door het uit te spreken, maak je het voor jezelf begrijpelijker en logischer. Je bent dus veel meer gefocust wanneer je tegen jezelf praat.

Lees ook  Dertiger steekt al zijn geld in Dogecoin en is twee maanden later miljonair

Gemotiveerder
Wanneer je een presentatie moet geven, helpt het enorm om dit eerst hardop te oefenen. Zo weet je vooraf al op welke manier je gaat praten, hoe je je publiek gaat aankijken en kom je erachter met welke onderdelen je nog moeite hebt. Ook voor je eigenwaarde en zelfvertrouwen is het goed om af en toe hardop te praten en jezelf een complimentje te geven terwijl je in de spiegel kijkt. Ook “Je kunt het” tegen jezelf zeggen kan al enorm helpen!

Emoties beter verwerken
In jezelf praten helpt bij het oplossen van problemen. Praten tegen een ander lucht vaak op, dus ook praten tegen jezelf! Door hardop het probleem te analyseren, zet je alles op een rijtje en kun je beter afwegen op welke manier je het probleem het beste kunt aanpakken. Zo kun je jezelf ook kalmeren wanneer je overstuur bent door tegen jezelf te praten en te zeggen dat het allemaal wel goed komt. Je geeft je emoties zo sneller een plekje.

Lees ook  Vermiste hond Bodie na bijna 200 dagen weer thuis in Almkerk: ‘Uiteraard moet ze een beetje wennen’

Helpt je geheugen
Regelmatig komt het voor dat we iets kwijt zijn, omdat we ons simpelweg niet meer kunnen herinneren waar we het hebben neergelegd. Wanneer je bewust het object ergens neerlegt en dat voor jezelf uitspreekt, maak je een notitie in je geheugen en is de kans kleiner dat je het vergeet. Dus wanneer jij je mobiel weer eens kwijt bent en al roepend met ‘mobieltje, mobieltje’ door het huis gaat, zal je dit waarschijnlijk helpen om je te herinneren waar je ‘m hebt laten liggen.

Vereniging tegen de Kwakzalverij: ‘Stop geen parels en jade eieren in je vagina’

Jongen mishandeld door zeker zes minderjarigen op voetbalveld