in

19-jarige student die zwangere vrouw van fiets sleurde en verkrachtte krijgt maar 2 jaar cel: “Hij verdient een tweede kans”

De 19-jarige student Ben C. uit Hove heeft maandagochtend 4 jaar cel met uitstel gekregen voor de verkrachting van een 29-jarige vrouw uit Lier. Hij zou haar in april van vorig jaar van haar fiets hebben gesleurd toen ze onderweg was naar haar werk.

C. werd opvallend genoeg verdedigd door meester Christine Mussche, de advocate van slachtoffers van seksueel geweld die zich in de kijker werkte in de processen tegen onder meer Bart De Pauw en Bo Coolsaet, en nu ook met Jan Fabre.

Ben C. uit Hove keerde ‘s ochtends vroeg op 7 april vorig jaar met de fiets naar huis. Hij zou na een lockdownfeestje stomdronken op de fiets zijn gestapt. Diezelfde ochtend, rond 6 uur vertrok zijn 29-jarige, zwangere slachtoffer vanuit Lier naar haar werk. Daarvoor nam ze de fietserstunnel op de Antwerpsesteenweg. In die tunnel kwam ze Ben voor het eerst tegen en zou hij haar op haar achterwerk hebben geslagen.

Lees ook  Deze gigantische jongeheer houdt je warm ’s nachts

Hij reed door om het fietspad te blokkeren en toen het slachtoffer er iets van zei, gaf hij haar een vuistslag in het gezicht en sleurde hij haar van haar fiets.

Hij dwong haar op handen en knieën en probeerde haar zwangerschapsbroek naar beneden te trekken, maar uiteraard verzette ze zich. Omdat C. door zijn dronkenschap geen erectie kon krijgen, penetreerde hij haar dan maar met zijn hand. Het slachtoffer liep meerdere verwondingen op. Nadat de politie beelden van hem had verspreid, gaf de jonge man zichzelf aan.

Zwaar onder invloed
C. werd opvallend genoeg verdedigd door meester Christine Mussche. Zij heeft naam gemaakt als advocate van slachtoffers van seksueel geweld en was bijzonder actief tijdens de processen tegen Bart De Pauw en Bo Coolsaet.

Voor C. vroeg ze de opschorting, aangezien hij zwaar onder invloed was van drank en hij daarom een black-out had gehad. Evenwel erkende ze dat dat geen excuus was. De verdediging vroeg om hem nog een kans te geven, gelet op zijn nog jonge leeftijd.

Lees ook  Betrapt: Verleidelijke Rachel Hazes slaat “crimineel kopstuk” aan de haak!

Het parket vorderde tegen Ben C. vier jaar cel waarvan een deel met probatie-uitstel. En daar is de rechtbank nu in gevolgd. C. heeft vier jaar cel gekregen, waarvan de helft met uitstel. Ook zal hij zijn slachtoffer 15.000 euro in

“Het lijkt mij een goed vonnis te zijn,” benadrukt Hugo Coveliers, advocaat van het slachtoffer. “En het is conform met wat het OM gevorderd had. Mijn cliënte heb ik telefonisch al gesproken en ook zij was tevreden. Met deze uitspraak kan ze hetgeen er gebeurd is eindelijk een plaats geven. Het was voor haar vooral belangrijk dat ze het vanaf nu achter zich kan laten.”

Rutte: Kabinet gaat niks meer doen tegen ‘zorgwekkend’ hoge inflatie

OM: Limburger (74) wurgde ook zijn tweede vrouw uit schaamte voor schulden