in

15-jarig meisje op de fiets komt om het leven na aanrijding door schoolbus

In het Belgische Limburgse gemeente Hechtel-Eksel is vanmorgen een meisje van vijftien jaar om het leven gekomen door een aanrijding met een schoolbus.

Het meisje was met haar fiets onderweg naar school toen ze werd aangereden door een bus met schoolkinderen.

Het ongeval vond niet ver van het Don Bosco College in Hechtel plaats, waar het meisje naar school ging.

Het slachtoffer fietste naast een ander meisje toen ze door de schoolbus werd geraakt. De bus had net enkele schoolkinderen opgehaald toen hij afdraaide en het fietsende meisje raakte. Het slachtoffer is ter plaatse overleden.

Lees ook  9-jarige jongen en zijn 8-jarige zusje overleden door vallende boom op camping – rust in vrede

Het rondpunt blijft nog even afgesloten. Aan ouders die hun kind willen komen halen, wordt gevraagd om via de Hasseltsebaan-Dorpsstraat te rijden.

Vanaf daar zullen de ouders de politiebegeleiding kunnen volgen. De kinderen die op school zitten, zullen worden begeleid en via een andere weg naar buiten worden gebracht.

Voor de kinderen die met de bus naar huis gaan, zullen er acht lijnbussen aan de Hasselstebaan staan zodat de kinderen daar kunnen opstappen.

Lees ook  Hard smakken is goed voor de gezondheid

Leerlingen ingelicht
Het gemeentebestuur van Hechtel-Eksel bevestigde het overlijden van de 15-jarige leerlinge. “De directie lichtte meteen alle klassen in over het ongeluk en staat de medeleerlingen waar mogelijk bij”, klinkt het bij burgemeester Jan Dalemans (HE Lijst Burgemeester) namens het Lokaal bestuur.

“Het lokaal bestuur is enorm aangeslagen en uit zijn medeleven aan de betrokkenen, de familie, de medeleerlingen en de school van het slachtoffer.”

LET OP bij gebruik van papieren rietjes! 1300 meldingen bij NVWA

Twee jongens van 6 à 7 jaar en zusje/oppas breken in bij school